613338

    Навагродскi, Т. А.
    Эвалюцыя традыцый харчавання беларусау у XIX-XX стст. / Т. А. Навагродскi ; рец.: А. I. Лакотка, М. Ф. Пiлiпенка ; Беларускi дзяржауны унiверсiтэт. - Мінск : БДУ, 2015. - 243 с. : фот. - Библиогр.: с. 175-193. - ISBN 978-985-566-164-2 : Б. ц.
Приложение: с. 194-241
Перевод заглавия: Эволюция традиций питания белорусов в 19-20 вв.
УДК

Кл.слова (ненормированные):
ЭТНОГРАФИЯ -- ПИТАНИЕ -- КУЛИНАРИЯ -- НАЦИОНАЛЬНЫЕ КУХНИ -- КУЛЬТУРА -- КРАЕВЕДЕНИЕ -- НАУКИ -- БЕЛАРУСЬ
Аннотация: На аснове разнастайных крынiц, фальклорна-этнаграфiчнай лiтаратуры i матэрыялау палявых этнаграфiчных даследаванняу, сабраных аутарам у экспедыцыях на працягу 1992-2014 гг. ва усix гiстарычна-этнаграфiчных рэгiенах Беларусi, даследаваны традыцыi харчавання беларускага этнасу, выдзелены i прааналiзаваны састауныя часткi культуры харчавання, паказаны змены, якiя адбылiся у XX ст. пад уплывам шэрагу фактарау.


Доп.точки доступа:
Лакотка, А. I. \рец.\; Пiлiпенка, М. Ф. \рец.\; Беларускi дзяржауны унiверсiтэт
Экземпляры всего: 2
ХР (2)
Свободны: ХР (2)