Навагродскi, Т. А. Эвалюцыя традыцый харчавання беларусау у XIX-XX стст. / Т. А. Навагродскi ; рец.: А. I. Лакотка, М. Ф. Пiлiпенка ; Беларускi дзяржауны унiверсiтэт. - Мінск : БДУ, 2015. - 243 с. : фот. - Библиогр.: с. 175-193. - ISBN 978-985-566-164-2 : Б. ц. Приложение: с. 194-241 Перевод заглавия: Эволюция традиций питания белорусов в 19-20 вв.
Кл.слова (ненормированные): ЭТНОГРАФИЯ -- ПИТАНИЕ -- КУЛИНАРИЯ -- НАЦИОНАЛЬНЫЕ КУХНИ -- КУЛЬТУРА -- КРАЕВЕДЕНИЕ -- НАУКИ -- БЕЛАРУСЬ Аннотация: На аснове разнастайных крынiц, фальклорна-этнаграфiчнай лiтаратуры i матэрыялау палявых этнаграфiчных даследаванняу, сабраных аутарам у экспедыцыях на працягу 1992-2014 гг. ва усix гiстарычна-этнаграфiчных рэгiенах Беларусi, даследаваны традыцыi харчавання беларускага этнасу, выдзелены i прааналiзаваны састауныя часткi культуры харчавання, паказаны змены, якiя адбылiся у XX ст. пад уплывам шэрагу фактарау. Доп.точки доступа: Лакотка, А. I. \рец.\; Пiлiпенка, М. Ф. \рец.\; Беларускi дзяржауны унiверсiтэт Экземпляры всего: 2 ХР (2) Свободны: ХР (2) |