634.222
В 19


    Васеха, В. В.
    Гаспадарчыя асаблівасці новых перспектыўных гібрыдаў слівы дамашняй [] / В. В. Васеха, М. М. Васільева, В. А. Мацвееў // Плодоводство : сборник научных трудов / Национальная академия наук Беларуси, РУП "Институт плодоводства". - Минск : Беларуская навука, 2020. - Т. 32. - С. 68-74 : табл. - Библиогр. в конце ст. - На белорус. яз.
УДК

Кл.слова (ненормированные):
СЛИВА -- КОСТОЧКОВЫЕ КУЛЬТУРЫ -- PRUNUS DOMESTICA -- PRUNUS -- СЛИВА ОБЫКНОВЕННАЯ -- НАПРАВЛЕНИЯ СЕЛЕКЦИИ -- СЕЛЕКЦИЯ -- НОВЫЕ СОРТА -- ГИБРИДНЫЕ СОРТА -- СОРТА -- СОРТОИСПЫТАНИЕ -- АГРОБИОЛОГИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА -- ХАРАКТЕРИСТИКИ -- ПЛОДЫ -- ПРОДУКТЫ ПИТАНИЯ -- ХИМИЧЕСКИЙ СОСТАВ -- ХАРАКТЕРИСТИКИ -- УСТОЙЧИВОСТЬ К БОЛЕЗНЯМ -- УСТОЙЧИВОСТЬ -- УРОЖАЙНОСТЬ -- ХОЗЯЙСТВЕННО ПОЛЕЗНЫЕ ПРИЗНАКИ -- ОРГАНОЛЕПТИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ -- БЕЛАРУСЬ -- СТРАНЫ МИРА -- 20-36
Аннотация: Прыводзяцца вынікі ацэнкі эфектыўнасці адбору ў чатырох гібрыдных папуляцыях слівы дамашняй. У якасці найбольш эфектыунай камбінацыі скрыжаванняў вылучаны варыянт Млиевчанка х Даликатная з выхадам выдзеленых гібрыдаў 5 % ад даследуемага аб'ёму ў селекцыйным садзе. Прыводзіцца кароткая характарыстыка 4 адабраных перспектыўных гібрыдаў слівы, якія на працягу чатырохгадовага сортавыпрабавання праявілі стабільную ўстойлівасць да клястэраспарыёзу і пладовай гнілі, характарызаваліся высокімі таварнымі і спажывецкімі якасцямі пладоў. Для далейшай селекцыйнай працы выдзелены генатыпы ў якасці крыніц 5 гаспадарча карысных прыкмет. На аснове параўнальнага вывучэння з райаніраваным сортам Наташа быў выдзелены ў эліту гібрыд 09-6/36 (90-2/71 X Нарач). Адбор характарызуецца пладамі з шчыльнай сакавітай мякаццю жоўтага колеру, аддзяленне костачкі ад мякаці добрае, аптымальны перыяд спажывання - 3-я дэкада жніўня. Валодае комплекснай устойлівасцю да клястэраспарыёзу i пладовай гнілі, сярэдняя маса плода - 50,5 г, ураджайнасць - 15,5 кг/др. Біяхімічны склад пладоў: масавая доля сухіх рэчываў - 16,17 %, PCP - 14,55 %, тытруемая кіслотнасць - 1,97 %, сума цукраў - 10,81 %, сума пекцінаў - 0,57 %, сума фенольных злучэнняў - 90,83 мг/100 г, аскарбінавая кіслата - 3,21 мг/100 г.


Доп.точки доступа:
Васільева, М. М.; Мацвееў, В. А.; Национальная академия наук Беларуси; РУП "Институт плодоводства"

Имеются экземпляры в отделах: всего 3 : ОКД/634 (1), ХР (2)
Свободны: ОКД/634 (1), ХР (2)